Goede doel 2021De GO-Classic is bedacht door een aantal leden van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee, die in hun vrije tijd ook graag op de racefiets rijden. Als leden van Rotary maken zij echter ook deel uit van een wereldwijde organisatie van serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en vanuit die gedachte geld inzamelt voor goede doelen. Uit de combinatie van deze twee, fietsen en een goed doel ondersteunen, is de GO-Classic ontstaan.

In de voorbije edities van de GO-Classic is voor uiteenlopende lokale en nationale doelen (en ook internationaal) geld ingezameld. Zo is met de bijdrage van de GO-Classic het Leontienhuis, opgezet door meervoudig wereld- en olympisch kampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel, een aantal jaren ondersteund. Sinds 2013 hebben de deelnemers en de sponsors van de GO-Classic zo meer dan € 100.000,– bij elkaar gefietst en gedoneerd. Daar zijn wij erg trots op!

Duofiets D’n Duyt

De opbrengst van de GO-Classic 2021 is bestemd voor een nieuwe elektrische duofiets voor de bewoners van D’n Duyt in Middelharnis. D’n Duyt, dat deel uitmaakt van de Gemiva-SVP Groep, is een locatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Met een elektrische duofiets kunnen zij op veilige manier, met een begeleider aan het verkeer deelnemen.