Het eilandgevoel Goeree-Overflakkee

 

 

De GO Classic wordt dit jaar voor de 5e keer gereden; de deelnemers verleggen hun grenzen door het mooie eiland Goeree – Overflakkee rond te fietsen. Goeree-Overflakkee is een duurzaam en veelzijdig eiland dat op de grens van Zuid-Holland en Zeeland ligt.

Frisse zeewind opsnuiven, natuurgebieden verkennen en actief erop uit: het kan allemaal! Ontspan en geniet in een groene en natuurlijke omgeving op slechts een half uurtje rijden van Rotterdam, Breda en Antwerpen. Bezoek één van de vele natuurgebieden en spot reeën, vossen, wilde fjordenpaarden, heckrunderen, zeehonden, bevers en talloze vogels. In de herfst en winter kun je op zoek naar wilde flamingo’s in de Grevelingen. Terwijl het eiland in de lente verandert in een bloemenzee, wanneer de vele tulpenvelden in bloei staan.

 

Kilometers lange stranden en gezelligheid

Aan de westkant bij Ouddorp en de Brouwersdam tref je kilome­ters lange, brede zandstranden. Hier kun je wandelen, genieten van de zonsondergang, beachvolleyballen of gewoon lekker luieren. Je vindt er winkels, restaurants en gezelligheid.

 

Het water in of op

De Brouwersdam is dé internationale hotspot voor actieve watersporters; ga suppen, surfen, kajakken en of waag een sprong van de ‘waterjump’. Duiken of zeilen doe je in en op het Haringvliet of de Grevelingen. Ben je minder avontuurlijk ingesteld? Maak dan een tochtje met een fluisterboot of vaar met één van de pontjes mee.

 

Duurzaam, groen en schoon

Goeree-Overflakkee is een duurzame vakantiebestemming en heeft de QualityCoast Platina Award ontvangen. Binnen de QualityCoast zijn er wereldwijd maar vier gebieden die deze onderscheiding mogen voeren. Het eiland is in 2020 volledig energieneutraal. In jachthavens en op de stranden bij Ouddorp wappert de Blauwe Vlag. Dit staat voor schoon en veilig (zwem) water, mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu. Het strand van Ouddorp is in 2016 uitgeroepen tot schoonste strand van Zuid-Holland.

 

Laat je verrassen

Goeree-Overflakkee ontdek je echt niet in een dag! Er zijn volop mogelijkheden voor een weekendje weg of een langere vakantie. Overnachten kan in een B&B, vakantiepark, camping, beachlodge of hotel.

 

Meer informatie?

Kijk dan op www.goeree-overflakkee.nl, www.vvvgoeree-overflakkee.nl

Like us op Facebook: Eiland Goeree-Overflakkee of volg ons op twitter en instagram: @EilandGO.

 

 

Tips voor een dagje uit

A Seal zeehondenopvang en expo in Stellendam, hier zie je hoe jonge zeehonden worden verzorgd en vrijgelaten. In de expo leer je meer over het deltagebied, zeezoogdieren, de deltawerken en het redden van mens en dier.

 

Visafslag in Stellendam, boek een rondleiding met een echte visser over de visafslag en haven van Stellendam.

 

Faunapark Flakkee, in dit dierenpark in Nieuwe-Tonge vind je flamingo’s, kangoeroes, stokstaartjes, uilen en nog veel meer.

 

Klimmen en klauteren, Speeltuin de Flipjes in Ouddorp is leuk voor kleine en grotere kinderen, maar ook de natuurspeeltuin bij de Galathese haven is een bezoek waard.

 

Treinen en locomotieven, bij het RTM Museum op de Brouwersdam kun je locomotieven, rijtuigen en goederenwagens bekijken. En je kunt een ritje maken in een oude stoomtram.

 

Middelharnis en Sommelsdijk, een uniek tweelingdorp: In Middelharnis vind je citycenter Goeree-Overflakkee waar je kunt shoppen en een terrasje kunt pakken aan de haven. In Sommelsdijk is het prachtig ingerichte Streekmuseum gevestigd in een aantal eeuwenoude pandjes.

 

Goedereede, een schitterend historisch stadje met terrasjes aan de haven en een museum in de kerktoren die vroeger diende als vuurtoren.

 

 

Win een midweek of weekend in een beachlodge

 

Post of deel jouw leukste trainingsfoto op de facebookpagina van de GO Classic (@GoereeOverflakkeeClassic) en maak kans op een midweek of weekend voor 2 personen in een 4-persoons beachlodge inclusief ontbijt aan de Brouwersdam. Een super leuk strandhuisje direct aan het Grevelingenmeer. ‘s ochtends word je wakker door de eerste zonnestralen die naar binnen schijnen. Even snel ontbijten in restaurant Eat & Sea met een heerlijke bak koffie en jouw sportieve dag kan beginnen! Tot snel!

 

Meer informatie over de beachlodges of het zeil- en surfcentrum is te vinden op www.brouwersdam.nl
NB: Dit arrangement is exclusief toeristenbelasting, beddengoed, handdoeken en verhuur van watersport materialen. (midweek is van maandag tot vrijdag, weekend van vrijdag tot zondag)