Goede doel 2019De GO-Classic is bedacht door een aantal leden van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee, die in hun vrije tijd ook graag op de racefiets rijden. Als leden van Rotary maken zij echter ook deel uit van een wereldwijde organisatie van serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en vanuit die gedachte geld inzamelt voor goede doelen. Uit de combinatie van deze twee, fietsen en een goed doel ondersteunen, is de GO-Classic ontstaan.

In de voorbije edities van de GO-Classic is voor uiteenlopende lokale en nationale doelen (en ook internationaal) geld ingezameld. Zo is met de bijdrage van de GO-Classic het Leontienhuis, opgezet door meervoudig wereld- en olympisch kampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel, een aantal jaren ondersteund. Sinds 2013 hebben de deelnemers en de sponsors van de GO-Classic zo meer dan € 100.000,– bij elkaar gefietst en gedoneerd. Daar zijn wij erg trots op!

In 2019 zal de opbrengst van de GO-Classic naar de voedselbank van Goeree-Overflakkee gaan.

Image

Voedselbank Goeree-Overflakkee

In 2019 gaat de opbrengst van de GO-Classic naar de Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee, kortweg de Voedselbank Goeree-Overflakkee. De Voedselbank helpt de armste bewoners van Goeree-Overflakkee door wekelijks gratis voedselpakketten te verstrekken. Op die manier zorgt de Voedselbank ervoor dat niet alleen armoede wordt bestreden, maar ook dat de voedseloverschotten verminderen en het milieu minder wordt ontzien. 

De Voedselbank heeft vooral extra koel- en vriescapaciteit nodig, zodat het ingezamelde voedsel beter en langer kan worden bewaard. De bijdrage die de deelnemers en sponsors van de GO-Classic bij elkaar brengen, zal vooral in deze voorziening worden geïnvesteerd. Kijk voor meer informatie over de Voedselbank Goeree-Overflakkee op www.voedselbankgo.nl.