Goede doelen 2018


Image
Image

De GO-Classic is bedacht door een aantal leden van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee, die in hun vrije tijd ook graag op de racefiets rijden. Als leden van Rotary maken zij echter ook deel uit van een wereldwijde organisatie van serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en vanuit die gedachte geld inzamelt voor goede doelen. Uit de combinatie van deze twee, fietsen en een goed doel ondersteunen, is de GO-Classic ontstaan.

In de voorbije edities van de GO-Classic is voor uiteenlopende lokale en nationale doelen (en ook internationaal) geld ingezameld. Zo is met de bijdrage van de GO-Classic het Leontienhuis, opgezet door meervoudig wereld- en olympisch kampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel, een aantal jaren ondersteund. Sinds 2013 hebben de deelnemers en de sponsors van de GO-Classic zo meer dan € 100.000,– bij elkaar gefietst en gedoneerd. Daar zijn wij erg trots op!


In 2018 zal de opbrengst van de GO-Classic naar drie goede doelen gaan. Dat zijn de Stichting STOPhersentumoren.nl (samen met de stichting Vrienden van Carmen), de Stichting Speeltuun Zuidwester en een internationaal educatief doel van Rotary.

STOPhersentumoren.nl en Vrienden van Carmen

De Stichting STOPhersentumoren.nl verricht onderzoek naar hersentumoren, onder meer naar nieuwe medicijnen. De Stichting GO-Classic ondersteunt dit doel via de stichting Vrienden van Carmen. Deze stichting is opgericht door Daaf Kievit, woonachtig in de gemeente Goeree-Overflakkee, die in december 2014 een wielerteam oprichtte om daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Aanleiding daarvoor was dat bij zijn dochter Carmen een hersentumor was geconstateerd. Carmen overleed op 1 december 2015. Zie voor meer informatie de websites www.vriendenvancarmen.nl en www.stophersentumoren.nl.

Stichting D’n Speultuun

De Stichting D’n Speultuun heeft zich als doel gesteld een nieuwe speeltuin aan te leggen op het terrein van Hernesseroord. Hernesseroord is een grote zorglocatie in Middelharnis. De nieuwe speeltuin komt naast de nieuwe kinderboerderij en zal een groene speelruimte worden met veel natuur, dieren en spannende speeltoestellen.

Rotary Foundation

Het derde doel is internationaal getint. De Rotaryclub Goeree-Overflakkee zal een deel van de opbrengst van de GO-Classic 2018 besteden aan een scholingsproject voor vrouwen en meisjes in Sri Lanka. Het doel van dit project is de achterstandspositie als gevolg van armoede, gezinsgrootte, seksuele intimidatie blijvend te verbeteren en door het bieden van een opleiding zo jonge vrouwen beter weerbaar te maken.