De GO-Classic

Welkom op de site van de GO-Classic! De GO-Classic viert dit jaar het eerste lustrum, met de vijfde editie sinds het begin van dit wielerevenement, in 2013. Aan de eerste editie, in 2013, deden 650 deelnemers mee, in 2014 waren er net geen 1.000 fietsers en zowel in 2015 als in 2016 gingen we over dat aantal heen. De GO-Classic vindt grotendeels plaats op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. De naam van de tocht verwijst naar de afkorting van het eiland Goeree-Overflakkee, maar de naam staat ook voor actie, snelheid en dynamiek.

De GO-Classic zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 9 september 2017. U kunt deelnemen aan een van de drie uitgezette ritten: de korte route heeft een afstand van 70 KM, de lange route meet 115 KM en voor de echte liefhebbers is er een langere route van 150 KM. Deze lange route loopt voor een deel ook over de kop van Schouwen-Duiveland, met een extra pauzepost op de Brouwersdam. Inschrijven kan via deze site. De voorinschrijving start in de eerste week van april  2017.

De organisatie van de GO-Classic is in handen van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee, in samenwerking met oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel. Leontien zal, net als bij de vorige edities van GO-Classic, ook aanwezig zijn tijdens de GO-Classic 2017 en als u zich daarvoor aanmeldt, kunt u samen met haar een deel van de route fietsen.

De organisatie van de GO-Classic is lid van de Nederlandse ToerFietsUnie (NTFU). De NTFU heeft de tocht beloond met drie sterren, de hoogste kwalificatie die de NFTU voor wielertoertochten hanteert. Daarmee behoort de GO-Classic tot de selecte groep van de zogeheten NTFU Klassiekers. 

Met het inschrijven voor de GO-Classic steunt u automatisch de Leontien Foundation, de stichting  die Leontien eind 2008 heeft opgericht met het doel meisjes en jongens met eetstoornissen te helpen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar twee lokale goede doelen. Welke doelen dat in 2017 zijn, wordt in de loop van maart bekendgemaakt. Klik voor meer informatie over de goede doelen  de button “goede doelen” elders op deze website aan.

Schrijf je hieronder in voor de Go-classic 2018